Cum calculez lungimea Galeriei

Cea mai des intalnita greseala pe care multi o fac cand isi aleg lungimea draperiilor/perdelelor vine de fapt de la calcularea gresita a lungimei galeriei sau a sinei.

In general galeria sau sina trebuie sa depaseasca lungimea geamului cu 20-30cm in fiecare parte. In asa fel veti rezolva urmatoarele aspecte:

 • Draperia va acoperi suficient geamul incat sa nu intre lumina in camera prin partile laterale
 • Aveti suficient spatiu in lateral pentru a strange draperiile si sau perdelele cand se doreste deschiderea in totalitatea a geamului. Spatiu Lateral pentru a strange draperia
 • Vizual geamul va parea mai mare, fapt ce va imbunatati considerabil aspectul camerei.

Pentru cazurile generale, urmariti pasii de mai jos pentru a calcula corect lungimea galeriei.

Calcul lungime galerie perete

1. Masurati lungimea geamului, Lgeam

2. Alegeti lungimea cu care perdeaua/draperia va depasi geamul, Lstanga, Ldreapta. Lungimea minima recomandata este de 15 cm. Lungimea recomandata Ldreapta=Lstanga=20cm - 30cm. Teoretic, lungimea maxima nu este impusa, practic este cat va permit peretii.

3. Luati in considerare lungimea capetelor ornamentale, Lcapat

4. Calculati lungimea galeriei: Lgalerie = Lgeam + Lstanga + Ldreapta + 2 x Lcapat

5. In cazul in care optati pentru o galerie din perete in perete (pe toata lungimea peretelui) va recomandam totusi sa lasati spatiu liber 3-8 cm in fiecare parte. Lgalerie = Lperete - 2 x 5cm. Aceasta recomandare este valabila in special pentru galeriile al caror capete ornamentale se fixeaza prin infiletare.

Calcul Galerie din Perete in Perete

Atentie!

Tineti cont si de distanta de la perete a caloriferului. Alegeti galeria in asa fel incat distanta de la perete pana la bara (prima bara in cazul galeriilor duble) sa depaseasca aceasta distanta.

Nu ezitati sa ne contactati pentru a va consulta si/sau a gasi solutii.

Cu drag si respect,

Echipa Casa Vogue

Inapoi la Sisteme de Prindere

Alte Sfaturi Utile

 • 502,00 lei disponibil la comanda (5..10 zile lucratoare)

  Florence Pastel Chic - set complet galerie dubla, din lemn masiv de paltin, realizata manual cu grosimea barelor de Ø 40 mm, prindere perete Setul se confectioneaza la comanda, la dimensiunea selectata. Lungimea selectata include si capetele ornamentale.

  502,00 lei
  disponibil la comanda (5..10 zile lucratoare)
 • 295,00 lei Disponibil la comanda (2-5 zile lucratoare)

  Fanfare - set complet galerie metalica simpla, culoare Bronz. Inele teflonate cu carlig pvc. Diametru teava - 35 mm. Setul se confectioneaza la comanda, la dimensiunea selectata

  295,00 lei
  Disponibil la comanda (2-5 zile lucratoare)
 • 127,00 lei Disponibil la comanda (5-10 zile lucratoare)

  Roma - set complet sina lemn masiv cu profil dublu din aluminiu, prindere perete, culoare Natur Setul se confectioneaza la comanda, la dimensiunea selectata. Lungimea selectata include si capetele ornamentale.

  127,00 lei
  Disponibil la comanda (5-10 zile lucratoare)
 • 436,00 lei Disponibil la comanda (2-5 zile lucratoare)

  Kwadro - set complet galerie metalica dubla, culoare Crom Mat. Setul se confectioneaza la comanda, la dimensiunea selectata

  436,00 lei
  Disponibil la comanda (2-5 zile lucratoare)
 • 295,00 lei Disponibil la comanda (2-5 zile lucratoare)

  Lotus - set complet galerie metalica simpla, culoare Alb Antichizat. Inele teflonate cu carlig pvc. Diametru teava - 35 mm. Setul se confectioneaza la comanda, la dimensiunea selectata

  295,00 lei
  Disponibil la comanda (2-5 zile lucratoare)
 • 170,00 lei Disponibil la comanda (5-10 zile lucratoare)

  Globo - set complet galerie din lemn masiv, dubla, cu sina din aluminiu, prindere perete, culoare Stejar Auriu, Ø 35mm Setul se confectioneaza la comanda, la dimensiunea selectata. Lungimea selectata include si capetele ornamentale.

  170,00 lei
  Disponibil la comanda (5-10 zile lucratoare)
 • 90,00 lei Disponibil la comanda (5-10 zile lucratoare)

  Stella - set complet galerie din lemn masiv, simpla, cu sina din aluminiu, prindere perete, culoare Wenge, Ø 35mm Setul se confectioneaza la comanda, la dimensiunea selectata. Lungimea selectata include si capetele ornamentale.

  90,00 lei
  Disponibil la comanda (5-10 zile lucratoare)
 • 150,00 lei Disponibil la comanda (5-10 zile lucratoare)

  Dalia - set complet sina lemn masiv dubla, cu profil din aluminiu, prindere perete, culoare Nuc Setul se confectioneaza la comanda, la dimensiunea selectata. Lungimea selectata include si capetele ornamentale.

  150,00 lei
  Disponibil la comanda (5-10 zile lucratoare)
 • 238,00 lei Disponibil la comanda (2-5 zile lucratoare)

  Galaz - set complet galerie metalica dubla, culoare Aur Antic. Inele cu cleme (crocodil) sau Inele teflonate cu carlig pvc. Diametru teava - 19 mm. Setul se confectioneaza la comanda, la dimensiunea selectata

  238,00 lei
  Disponibil la comanda (2-5 zile lucratoare)
 • 124,00 lei Disponibil la comanda (2-5 zile lucratoare)

  Hercule - Sistem sina aluminiu cu rezistenta sporita pentru prindere perdele si/sau draperii, cu snur de actionare Setul se confectioneaza la comanda, la dimensiunea selectata.

  124,00 lei
  Disponibil la comanda (2-5 zile lucratoare)
 • 172,00 lei Disponibil la comanda (5-10 zile lucratoare)

  Cornisa Modern Alb Maslin Cordoba Deschis - set complet fabricat din lemn de tei, cu 2 x sine din aluminiu.  Mod recomandat - prindere tavan. Se poate monta si pe perete. Tipul de montare se specifica la plasarea comenzii. Setul se confectioneaza la comanda, la dimensiunea selectata.

  172,00 lei
  Disponibil la comanda (5-10 zile lucratoare)
 • 215,00 lei disponibil la comanda (5..10 zile lucratoare)

  Cornisa Filip- set complet fabricat din lemn de tei, cu 2 x sine din aluminiu.  Mod recomandat - prindere tavan. Se poate monta si pe perete. Modul de montaj se specifica la plasarea comenzii. Setul se confectioneaza la comanda, la dimensiunea selectata.

  215,00 lei
  disponibil la comanda (5..10 zile lucratoare)