Cum calculez lungimea Galeriei

Cea mai des intalnita gresala pe care multi o fac cand isi aleg lungimea draperiilor/perdelelor vine de fapt de la alegerea gresita a lungimei galeriei sau a sinei.

In general galeria sau sina trebuie sa depaseasca lungimea geamului cu 20-30cm in fiecare parte. In asa fel veti rezolva urmatoarele aspecte:

  • draperia va acoperi suficient geamul ca sa nu intre lumina in camera prin partile laterale
  • aveti suficient spatiu in laterale pentru a strange/trage perdelele cand se doreste ca acestea sa deschida in totalitate geamul
  • camera va parea ca are un geam mai mare, fapt care imbunatateste considerabil design-ul camerei

In cazurile cele mai generale urmariti pasii de mai jos pentru a calcula lungimea galeriei.

Calcul lungime galerie perete

1. Masurati lungimea geamului, Lgeam

2. Alegeti lungimea cu care perdeaua/draperia va depasi geamul, Lstanga, Ldreapta. Lungimea minima recomandata este 15 cm. Lungimea recomandata Ldreapta=Lstanga=20cm - 30cm. Lungimea maxima teoretic nu exista, practic cat va permit peretii. In general cu cat draperia este mai lunga cu atat creaza un aspect mai bogat camerei.

3. Luati in considerare lungimea capetelor ornamentale, Lcapat

4. Calculati lungimea galeriei: Lgalerie = Lgeam + Lstanga + Ldreapta + 2 x Lcapat

5. In cazul in care optati pentru o galerie din perete in perete (pe toata lungimea peretelui), va recomandam totusi sa lasati spatiu liber 3-5 cm in fiecare parte. Lgalerie = Lperete - 2 x 5cm. Aceasta recomandare este valabila in special pentru galeriile a caror capete ornamentale se fixeaza prin infiletare.

Calcul Galerie din Perete in Perete

Atentie!

Tineti cont si de distanta de la perete a caloriferului. Alegeti galeria in asa fel ca distanta de la perete pana la bara (prima bara in cazul galeriilor duble) sa depaseasca aceasta distanta.

Nu ezitati a ne contacta pentru a va consulta si/sau a gasi solutii pentru situatii mai dificile.

Cu drag si respect,

Echipa Casa Vogue